Цікаве

Національний герой Великобританії помер від коронавірусу у віці 100 років

Том Мур підкорив серця британців коли напередодні свого 100-річчя пройшов 100 кіл довкола свого будинку, щоб зібрати гроші на підтримку медиків та віддячити їм

Капітан сер Том Мур помер від коронавірусу.

Його дочка розповіла, що впродовж останніх тижнів його лікували від пневмонії, а минулого тижня тест на коронавірусу виявився позитивним, – інформує 1NEWS.

100-річного ветерана, який за час пандемії зібрав близько 33 млн фунтів для Національної служби охорони здоров’я Великої Британії.

Він підкорив серця британців коли напередодні свого 100-річчя пройшов 100 кіл довкола свого будинку, щоб зібрати гроші на підтримку медиків та віддячити їм. Ці кола він робив на ходунках, адже перед тим пройшов курс лікування від раку і відновлював рухливість зламаного стегна.

Столітній ювілей ветерана Королівських ВПС Томаса Мура у квітні минулого року відзначили польотом літаків над його будинком і привітанням прем’єр-міністра. Він також отримав почесне звання полковника.

А у липні капітан Том Мур отримав лицарське звання від королеви Єлизавети ІІ.

Його дочка Ханна Інграм-Мур заявила, що усі четверо дітей капітана Мура мали можливість провести час з ним і спілкуватися в останні дні, а турбота лікарів про нього була “надзвичайною”.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button