Цікаве

Останні дні життя принца Філіпа: що відомо

Попри погане самопочуття, чоловік Єлизавети II принц Філіп до кінця своїх днів намагався залишатися сильним і незалежним. 1News розповідає про останні дні життя герцога Единбурзького.

Після повернення з лікарні 99-річної принц Філіп став спокійнішим, як зазначили королевські слуги. Він багато спав, у дні, коли почувався краще, виходив на вулицю сидів на сонці, вкрившись пледом. Для виходів на вулицю він вибирав сорочку, джемпер, штани і сяючі туфлі. Пересуватися на інвалідному кріслі герцог Единбурзький відмовлявся. Під час ходьби він вважав за краще користуватися палицею.

 

Принц Філіп

 

“Заберіть цю чортову річ з моїх очей!” – кричав він одного разу, побачивши інвалідне крісло.

Іншим разом принц не дозволив помічникові підняти свої окуляри, а зробив це сам.

Час приймання їжі у Віндзорському замку часто змінювалося так, щоб Філіп та Єлизавета могли разом їсти, коли герцог почувався досить добре.

Відмовлявся принц Філіп і від слухового апарату. Королеві доводилося спілкуватися з чоловіком криком, щоб бути почутою. При цьому герцог Единбурзький не хотів повертатися в лікарню: він хотів померти у себе вдома в колі рідних.

 

Єлизавета ІІ та принц Філіп з їхніми дітьми: принцами Чарльзом, Ендрю і Едвардом, а також принцесою Анною

Єлизавета ІІ та принц Філіп з їхніми дітьми: принцами Чарльзом, Ендрю і Едвардом, а також принцесою Анною

Фото: Getty Images

 

В останній тиждень життя принц Філіп писав листи і спілкувався з членами сім’ї по телефону – Zoom і Skype йому не подобалися. Він дуже переживав, що через пандемію не може бачитися з близькими.

Єлизавета II до останнього була поруч зі своїми чоловіком.

“Навіть незважаючи на виразне погіршення здоров’я, яке свідчило про те, що його життя наближається до кінця, королева і принц Філіп все ще могли проводити час разом”, – розповіло джерело.

Джерело: Daily Mail

Back to top button