Цікаве

NASA показало, як виглядає тріщина в Ісландії з космосу

NASA показало, як виглядає тріщина в Ісландії з космосу

Фото: Almannavarnadeild rikislogreglustjora
Виверження вулкану в Ісландії

Супутник NOAA-20 зафіксував тріщину в Землі, звідки почалося нещодавнє виверження вулкану.

Обсерваторія Землі NASA показала знімки величезної тріщини, яка утворилася в результаті виверження вулкана в декількох кілометрах на північний схід від міста Гріндавік в Ісландії. Про це повідомляє Futurism.

На двох знімках, що показують температуру поверхні, показана ситуація до і після виверження вулкана. Знімки були зроблені за допомогою датчика VIIRS, встановленого на супутнику NOAA-20

“Те, що ви можете побачити на знімках – це дуже високі температури активних потоків лави порівняно з навколишнім середовищем. Більш важкі області мають нижчу температуру, схоже являють собою височину, яку огинає лава, але це також можуть бути області, де тріщина виверження неактивна і лава там холодніша”, – каже співробітник NASA Earth Observatory і вулканолог з Мічиганського технологічного університету Саймон Карн.

Знімки, зроблені з поверхні Землі та з неба, показують апокаліптичну картину. Гарячий матеріал безперервно вивергається з тріщини в Землі, утворюючи стіну лави, яка досягає 100 метрів у висоту.

За оцінками, довжина тріщини становить близько чотирьох метрів. Попри початкові побоювання, що виверження сталося в місці, яке могло бути особливо катастрофічним, ісландське метеорологічне бюро зараз прогнозує більш оптимістичний результат. під час цього виверження в повітря піднялося не надто багато попелу. І хоча лава може ще текти тижнями або навіть місяцями, вона, на щастя, рухається подалі від Гріндавіка.

“Але ситуація може змінитися, якщо лава почне накопичуватися і потече в різні напрямки, а також якщо активна тріщина розростеться далі на південь або відкриються нові провали. У разі, якщо лава продовжить текти на північ, вона може досягти головної дороги з аеропорту Кеблавік до Рейк’явіка”, – попереджає Карн.

Раніше повідомлялося, що NASA показало складене зображення далекої галактики, яка виглядає як мерехтливі святкові вогні, а також нагадує барвисту скляну кулю зі снігом.

В Ісландії вивергається вулкан, евакуйовано ціле місто

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button