Цікаве

Найдовша ніч 2021: як правильно загадати бажання

Зимове сонцестояння – це, без перебільшення, подія, що відзначається усіма духовними традиціями світу. У стародавніх слов’ян це свято називалося Новоліття. Вважалося, що старий Всесвіт і старе Сонце помирали на заході 21 грудня, а на сході 22 грудня народжувалися новий Всесвіт і нове Сонце.

Цікаво й те, що у вчених астрономів астрономічний рік також настає у ніч із 21 на 22 грудня. Це ж і найдовша ніч на рік, розповідає 1News.

Так само, як і давні слов’яни, вважають і багато індіанських цивілізацій Північної Америки, у тому числі легендарні індіанці майя.

У ведичних культурах Індії, зокрема, і всієї південно-східної Азії в цілому, а також у сикхів свято має такий самий сенс (народження Сонця) і зветься Санкранті.

У православних християн це день святої Анни, а слово Анна стародавніми мовами Близького Сходу і Малої Азії означає “небо”. А у християн католицького обряду Різдво настає за три дні після Зимового сонцестояння. Римляни цими днями проводили свято “Сатурналії“, а в Ірані до цього дня проводять свято “Іалда“.

Шамани по всьому світу відзначають цієї ночі свято “День Благословення Зерна“, оскільки вважається, що жіноча енергія Всесвіту, втілена в землі, досягає свого максимуму.

Перелік усіх назв свята у всіх культур і народів нашої планети займе обсяг хорошої великої книги, і набагато перевершить скромний обсяг цієї статті. Тому підіб’ємо підсумок сенсу свята. Це найдавніший Новий рік, що відзначається на нашій планеті десятками тисяч років, коли старе вмирає, нове народжується і природа оновлюється.

З цим сенсом пов’язані і обрядові цикли проти ночі Зимового сонцестояння. Що робили давні та що можемо зробити ми?

Обряди на Зимове сонцестояння

1. Допомагали Вищим Силам творити новий всесвіт шляхом запалення вогнів. Це могли бути багаття, свічки, миски, лампадки, лампи, вогняні ліхтарики, ароматичні палички тощо. Часто їх число було 120. Вважалося, що саме 120 сил створюють новий Всесвіт.

При горінні вогнів загадували бажання – усього наступного року, до наступного сонцестояння. Бажань має бути багато – вважається, що чим більше загадано, тим якісніше та швидше виконаються. Кількість бажань, які загадували цієї ночі, доходило до 300. Загадували як великі бажання, так і безліч дрібних.

2. Подумки відпускали події минулого та запрошували добрі події нового майбутнього.

3. Благословляли зерна, фрукти та печиво, які вранці виносили на природу, ніби благословляючи її на нові врожаї (у всіх сенсах). Читали літанії на вшанування жіночого божественного початку (Матері Світів, Богинь). Як найпростіший приклад наведу для читачів ведичну мантру “АУМ ШРІ МАГАПРАЛАЙЯ НАМАГА”.

4. Медитативно закликали чисті стихії, ніби занурювалися у них, насолоджувалися ними, встановлювали резонанс зі стихіями задля успіху.

5. Виконували медитації, часто при цьому використовуючи інструменти, такі, як “співаючі чаші” та інші.

Джерело: Обозреватель

Back to top button