Цікаве

Найбагатша людина світу і засновник Amazon Джефф Безос полетить у космос

Перший пасажирський політ у космос планує здійснити 20 липня американська приватна аерокосмічна компанія Blue Origin, засновником якої також є Джефф Безос

Найбагатша людина світу, засновник компанії Amazon Джефф Безос заявив, що здійснить політ у космос.

Про це інформує 1NEWS.

“З часів, коли мені було п’ять років, я мріяв про подорож у космос. 20 липня я здійсню цю подорож разом зі своїм братом. Найбільша пригода з моїм найкращим другом”, – написав Безос у своєму акаунті в соцмережі Instagram.

Допис Безоса супроводжується відеороликом, у якому він пропонує своєму брату Марку полетіти разом з ним у космос, на що той погоджується.

Перший пасажирський політ у космос планує здійснити 20 липня американська приватна аерокосмічна компанія Blue Origin, засновником якої також є Джефф Безос.

Політ триватиме близько 10 хвилин, під час нього багаторазовий космічний корабель New Shepard підніметься на висоту понад 100 кілометрів. На борту космічного судна перебуватиме шість пасажирів.

Нині компанія проводить аукціон з розпродажу місць на New Shepard, який триватиме до 12 червня. Як повідомили у компанії Blue Origin, остання пропозиція на аукціоні за можливість полетіти у космос становила 2,8 мільйона доларів США. Усього в аукціоні взяли участь близько шести тисяч учасників з 143 країн світу.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button