Цікаве

Мусовий шоколадний торт з персиками

Мусовий шоколадний торт з персиками

Содержание

»

Продукти для блюда

  • для бра́уни:
  • мука — 100 гр.
  • розпушувач тіста – 10 гр.
  • шоколад темний – 100 гр.
  • олія вершкове — 100 гр.
  • цукор — 150 гр.
  • ванільний цукор – 8 гр.
  • сіль (у мене морська) — щіпка
  • яйця – 4 шт.
  • для просочення:
  • сік із банки з консервованими персиками — 50 мл.
  • для желейного шару:
  • персики консервовані – 300 гр.
  • желе порошок (зі смаком персика) – 180 гр.
  • вода для желе (окріп 80 ° с) — 500 мл.
  • для шоколадного мусу:
  • шоколад темний – 200 гр.
  • олія вершкове — 50 гр.
  • молоко (для шоколаду) – 130 мл.
  • вершки 33-35% (холодні) – 500 мл.
  • цукрова пудра – 50 гр.
  • желатин (порошок) — 10 гр.
  • молоко для желатину (холодне) – 50 мл.
  • для прикрас:
  • какао порошок
  • персики консервовані – близько 150 гр.
  • листя свіжої м’яти
  • цукрова пудра
  • вага торта: 2500 г.

Як готувати?

Приготувати Брауні.

Усі інгредієнти для бісквіту Брауні мають бути кімнатної температури.

Борошно і розпушувач висипати в сито.

Просіюємо сухі інгредієнти через сито, потім добре перемішуємо віночком та відкладаємо убік.

Темний шоколад рубаємо на шматочки і викладаємо у відповідну миску.

Миску з шоколадом ставимо на водяну баню (поверх каструлі з гарячою водою).

Перемішуючи, розтоплюємо, доки суміш не стане однорідною. (Шоколад також можна розтопити в мікрохвильовій печі імпульсами по 10-15 секунд, щоразу добре перемішуючи.)

Потім даємо розтопленому шоколаду трохи охолонути.

В іншому посуді з’єднуємо вершкове масло кімнатної температури, цукор, ванільний цукор, щіпку солі (у мене морська) і збиваємо до світлої маси, близько 2-3 хвилин.

Додаємо розтоплений і трохи охололий шоколад і збиваємо до однорідної маси.

Не припиняючи збивання, додаємо по одному яйцю. (Добре збиваємо міксером масляну суміш після кожного яйця до тих пір, поки кожне яйце повністю не втрутиться.)

Поступово порціями додаємо сухі інгредієнти і збиваємо на низьких обертах міксера до однорідності.

Дно регульованої круглої форми для випікання діаметром 23 см. затягуємо фольгою.

Викладаємо тісто у форму та рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Випікаємо в розігрітій до 180 ° С, духовці близько 30-35 хвилин.

Готовність бісквіту перевіряємо дерев’яною шпажкою, вставленою в центр, — вона має виходити абсолютно сухою.

Виймаємо корж із духовки та залишаємо на столі у формі на 10-15 хвилин.

Потім акуратно проводимо тонким ножем по стінках форми і витягаємо з неї бісквіт.

Залишаємо ще теплий корж Брауні на решітці до повного остигання.

Приготувати желейний шар.

Приготуйте желе, як зазначено в інструкції на упаковці.

Желе (порошок) зі смаком персика заливаємо окропом 80°З добре перемішуємо до повного його розчинення. (Желе трохи остудити за кімнатної температури, потім поставити в холодильник.

»

Желе має охолонути до легкого загусання, але ще плинної консистенції.)

Консервовані половинки персиків нарізаємо невеликими кубиками та відкладаємо убік.

Приготувати шоколадний мус.

Желатин заливаємо холодним молоком та залишаємо на 10-15 хвилин для набухання.

Темний шоколад рубаємо на шматочки.

У відповідній мисці з’єднуємо темний шоколад, молоко та вершкове масло.

Миску ставимо на водяну баню (поверх каструлі з гарячою водою).

Перемішуючи, розтоплюємо, доки суміш не стане однорідною.

Шоколадну суміш знімаємо з водяної лазні, додаємо набряклий желатин.

Потім ретельно перемішуємо суміш до розчинення желатину.

В іншій мисці з’єднуємо холодні вершки, цукрову пудру та збиваємо до м’яких піків.

У розтоплений шоколад із желатином поступово додаємо збиті вершки та перемішуємо до однорідної маси.

Складання торта.

Брауні трохи підрівнюємо – зрізаємо нерівний верх.

Потім за допомогою кільця кондитерського вирізаємо коло діаметром 20 см.

На потрібну страву для торта викладаємо шоколадний корж Брауні.

Просочуємо бісквіт соком консервованих персиків по всій поверхні.

Зверху ставимо регульоване кільце кондитерського такого ж діаметра як і бісквіт.

Краї регульованої форми прокладаємо ацетатною стрічкою та стискаємо форму впритул до коржа.

Зверху на корж виливаємо половину шоколадного мусу. (Злегка потрясти форму, щоб мус розподілився рівно.)

Потім прибираємо торт у холодильник на 10-15 хвилин. (Мус повинен трохи застигнути, щоб потім не змішався з наступним шаром.

Шоколадний мус, що залишився, в холодильник не ставити для того, щоб він не застиг!!!

Просто залиште на столі за кімнатної температури, обов’язково періодично помішуйте!)

Через вказаний час дістаємо торт із холодильника.

Зверху на шоколадний мус викладаємо нарізані шматочки консервованих персиків по всій поверхні.

Остигле персикове желе акуратно виливаємо зверху на викладені шматочки персиків.

Забираємо торт у холодильник на 10-15 хвилин для того, щоб желе трохи застигло і зафіксувало скибочки фруктів.

Дістаємо торт із холодильника.

Зверху на персикове желе виливаємо решту шоколадного мусу. (Форму трохи потрясти, щоб мус розподілився рівно.)

Забираємо торт у холодильник на 4-5 годин або до повного застигання шоколадного мусу та желе.

Орнамент торта.

Перед подачею на стіл дістаємо застиглий торт із холодильника.

Зверху посипаємо верх торта несолодким какао-порошком по всій поверхні.

Знімаємо розсувну форму та дуже акуратно видаляємо ацетатну стрічку.

Прикрашаємо верх торта консервованими персиками нарізаними на кубики, свіжим листям м’яти і посипаємо цукровою пудрою.

Готовий торт нарізаємо порційними шматочками та насолоджуємо смачним шоколадно-персиковим десертом!

Шоколадний торт з персиками готовий. Приємного апетиту та вдалого Вам приготування!

Відеоурок

Back to top button