Цікаве

Монтаж систем опалення

Правильність монтажу системи опалення однаково важлива і в приватному будинку, і в багатоповерхівці або ж на підприємстві. Важливо, щоб усі елементи системи було встановлено правильно — тільки в такому разі можлива її злагоджена робота. Замовити обчислення вартості та професіональний монтаж систем опалення можна в компанії «Тепло Вам». Її працівники встановлюють системи опалення з використанням теплових насосів, сонячних панелей, пелетних котлів. Компанія також споруджує сонячні електростанції.

 

Особливості монтажу опалювальних систем

Немає значення, про що йдеться — про встановлення нової системи чи про оновлення наявної. У будь-якому разі насамперед треба ретельно ознайомитися з документацією, яка регламентує введення в дію обладнання та його подальше використання. Це убезпечить від можливих помилок, виправлення яких може бути доволі дороговартісним.

Під час монтажу котлів, радіаторів, труб та інших агрегатів обов’язково треба пам’ятати про їхню пожежонебезпечність. А отже, варто встановлювати опалювальне обладнання так, щоб до нього був вільний доступ для вчасного чищення та контролю. Тоді в разі виходу з ладу будь-якого елемента системи його можна буде замінити або відремонтувати.

Нехтування цим правилом може призвести до сумних наслідків. Крім цього, під час монтажу систем опалення треба дотримуватися таких вимог:

  • Температура поверхні відкритого елемента системи має бути нижчою за максимально допустиму.
  • Для захисту від опіків, а також задля зменшення втрати тепла потрібно правильно організувати теплоізоляцію обладнання.
  • Якщо гарячі елементи системи можуть призвести до займання газів, пилу або аерозолів у приміщенні, їх обов’язково треба ізолювати.
  • Температура зовнішньої теплоізоляційної поверхні має бути на 20 градусів нижча за температуру самозагоряння.
  • Температура теплоносія системи опалення має бути на 20 градусів нижчою за температуру випаровування речовини або самозагоряння. Коли в системі як теплоносій використовують воду, нагріту до 105 градусів, треба обов’язково подбати про запобігання її закипанню.

Етапи монтажу

Під час установлення нової системи опалення варто продумати всі її особливості ще на етапі зведення будівлі. Це дасть змогу правильно вибрати місце для котельні, спроєктувати технологічні ніші для встановлення обладнання, спростивши процес монтажу системи опалення. Починати монтажні роботи можна лише після того, як у будівлі буде закрито тепловий контур, тобто встановлено всі вікна та двері. Чимале значення має сезон здійснення монтажу. Якщо можливо, краще виконувати ці роботи в теплу пору року, бо за низьких температур якість зварювання погіршується.

Процес монтажу опалювальних систем складається з кількох етапів:

  • добір системи опалення;
  • проєктування та виконання розрахунків;
  • вибір і придбання всіх агрегатів і матеріалів;
  • монтаж котла або іншого обладнання, що виконуватиме основну роль в системі, і радіаторів;
  • перевірка системи та її ввімкнення.

Команда спеціалістів «Тепло Вам» якісно встановить системи опалення будь-якої складності. Кваліфіковані монтажні бригади компанії вже мають великий досвід установлення систем опалювання по всій Україні — у Львові, Вінниці, Трускавці, Східниці, Золочеві, Рівному та в інших містах.

 

 

Back to top button