Цікаве

Мільярдер із Японії купив путівку до МКС

Японський мільярдер Юсаку Маедзава у грудні 2021 року відправиться до Міжнародної космічної станції, інформує 1NEWS з посиланням на Громадське.

А вже у 2023 році він хоче полетіти на Місяць на як турист ㅡ цю поїздку організовує компанія Ілона Маска SpaceX.

Про це Юсаку Маедзава повідомив у Twitter.

До МКС мільярдер полетить зі своїм помічником Йозо Хірано. Вони відправляться у космос на російському кораблі «Союз МС-20» з космодрому Байконур 8 грудня 2021 року.

Але перед тим їм чекає спеціальна підготовка. Наразі Маедзава вже завершив необхідний медогляд, щоб почати навчання з космічних польотів. Разом з екіпажем корабля космічні туристи мають пройти приблизно три місяці навчання у Центрі підготовки космонавтів імені Юрія Гагаріна у Росії.

Тривалість космічного польоту японців складе 12 днів, а командуватиме ним російський космонавт Олександр Місуркін. Компанія Space Adventures, яка організовує це політ, каже, що буде перший політ двох туристів у космос водночас та перша туристична місія до МКС на останні 10 років.

Space Adventures співпрацювало з «Роскосмосом» щодо туристичних польотів у космос ще у 2001 році. Загалом до МКС власним коштом вже їздили 7 туристів, а Маедзава має стати восьмим у світі та першим у Японії.

Ясаку Маедзава також став першим пасажиром, який оплачує туристичну поїздку на Місяць компанії SpaceX Ілона Маска. До супутника Землі він хоче полетіти у компанії ㅡ для цього навіть оголосив конкурс на супутницю до Місяця.

 

 

 

Back to top button