Цікаве

Meta Цукерберга вибула з топ-10 найдорожчих компаній світу – 1News

Місце Meta тепер зайняла компанія Ілона Маска Tesla

Марк Цукерберг, Meta
Скріншот із відео

Компанія Марка Цукерберга Meta Platforms (колишня Facebook Inc.) вибула з десятки найдорожчих публічних компаній світу. Це сталося після найбільшого місячного падіння акцій за всю історію. Про це пише Bloomberg. 

За підсумками торгів, у четвер, 17 лютого, капіталізація Meta знизилася до 565 млрд доларів. Порівняно з вересневим піком компанія втратила 513 млрд доларів. В результаті серед найбільших компаній світу вона опустилася з 6 на 11 місце.

Шосте місце у списку найдорожчих компаній тепер займає Tesla Inc., вартість якої оцінюється у 906 млрд доларів. Перше місце займає Apple (2,8 трлн доларів), друге – Microsoft (2,2 трлн), а третє – Aramco (2 трлн).

Ринкова вартість Meta виявилася майже на 25 млрд доларів меншою, ніж у китайської компанії Tencent, яка піднялася на 10-те місце (589,8 млрд доларів).

У топ-10 також входять Alphabet, Amazon, Nvidia та холдинг Уоррена Баффета Bershire Hathaway.

1News за темою: Перший інвестор Facebook Пітер Тіль залишає раду директорів Meta: Що сталося

Зазначимо, що причиною падіння вартості Meta став звіт за 2021 рік, в якому компанія повідомила про про зниження кількості щоденних користувачів Facebook.

Нагадаємо, у червні 2021 року капіталізація Facebook вперше перевищувала 1 трлн доларів. Акції компанії зросли після того, як суд Сполучених Штатів відхилив антимонопольний позов проти Facebook, який намагався змусити компанію продати Instagram і WhatsApp. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button