Україна

Мера Очакова підозрюють у незаконному збагаченні


Мера Очакова підозрюють у незаконному збагаченні

Зокрема під час повномасштабної війни в 2022 році мер міста разом із дружиною придбав у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн грн.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило ознаки незаконного збагачення на понад 12 млн грн і декларування недостовірних відомостей у декларації міського голови Очакова (Миколаївська область). Про це у вівторок, 7 травня, повідомила пресслужба НАЗК.

“НАЗК здійснило повні перевірки декларацій очаківського міського голови, за результатами яких виявлено ознаки незаконного збагачення на понад 12 млн грн та ознаки декларування недостовірних відомостей на понад 3 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час повномасштабної війни в 2022 році мер міста разом із дружиною придбав у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн грн.

“Крім того, він отримав, нібито від матері, подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн грн, що значно перевищує її законні доходи”, – йдеться далі в повідомленні.

У НАЗК зазначають, що дружина посадовця отримала на свій банківський рахунок понад 300 тис. грн від фізичної особи-підприємця, який неодноразово виконував роботи й надавав послуги для Очаківської міської ради.

“Він повідомив, що ці кошти були отримані нібито на придбання автомобіля для Очаківської міської ради. Ці твердження спростовано під час перевірки. Зазначені кошти дружина витратила на придбання одягу”, – уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, торік повідомлялося, що за пів року у військкомів виявлено необґрунтовані активи на понад 255 млн.

Родина одеського військкома збагатилася майже на 50 мільйонів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 1 =

Back to top button