Медики стверджують, що грейпфрут знижує ризик розвитку ракових пухлин
Вчені прийшли до висновку, що вживання грейпфруту знижує ймовірність розвитку ракових пухлин. Такому ефекту сприяють мікроелементи, що містяться в продукті, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.
Відповідно до проведених досліджень, додавання цитрусового в раціон стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. Половина середнього за розміром плода містить більше 60% щоденної норми споживання вітаміну С і майже 30% від необхідної кількості бета-каротину. Великий вміст антиоксидантів, калію, магнію і кальцію сприяє зміцненню імунітету людини.
Медики рекомендують включати ці тропічні фрукти в своє меню на постійній основі, якщо немає протипоказань, таких як підвищена кислотність шлункового соку, гепатит, нефрит.
Як з’ясували фахівці, регулярно з’їдаючи грейпфрут, можна запобігти розвитку не тільки онкологічних захворювань, але і хронічних запалень різного походження, а також цукрового діабету.