Цікаве

Медики розповіли при яких симптомах чоловікам обов’язково варто звернутися до лікаря

Чоловіки, як відомо, не люблять зайвий раз звертатися за допомогою лікарів – в середньому, роблять це на 20% рідше, ніж жінки. У зв’язку з цим експерт Тоні Стіл з британської благодійної організації Movember назвав стани, при яких звернення за медичною допомогою обов’язкове.

В першу чергу важливо знати первинні симптоми раку простати. В середньому за рік медики ставлять близько 42 тисяч таких діагнозів, а значить кожен 8-й чоловік зіткнеться з ним за життя. При утрудненому або частому сечовипусканні, болях в спині і тазу, варто відразу ж звернутися до лікаря. А зменшити ризик цього стану, зазначив Стіл, може дієта з високим вмістом лікопіну, який є у великій кількості в термооброблених помідорах.

При почутті безнадійності, постійному смутку, втрати інтересу до повсякденного життя і низькому лібідо, проблеми зі сном або під час водіння, варто звернутися до експерта. Причиною цього може бути депресія, яка значно підвищує ризик ранньої смерті у чоловіків. Для профілактики такого стану варто займатися спортом і відверто спілкуватися з близькими на різні теми.

Рак яєчка – ще одна пухлина, яка часто діагностується у чоловіків у віці. Варто постійно перевіряти мошонку на предмет набряків, грудок і зміни текстури. При виявленні одного з цих симптомів варто звернутися до лікаря загальної практики, зробити УЗД і аналіз крові.

Чоловіки часто втрачають такі небезпечні стани, як інсульт, хвороби серця і нирок, оскільки не стежать за своїм кров’яним тиском. Досить постійно перевіряти цей показник і при будь-яких відхиленнях звертатися до лікаря. Так, всім чоловікам після 40 років рекомендовано відвідувати кардіолога кожні три роки.

Важливо перевірити свій холестерин, надлишок якого призводить до хвороб серця. Якщо чоловік після 40 років страждає ожирінням, а в його родині стикалися з серцевим нападом, варто звернутися до лікаря для вимірювання показника. А дієта, багата фруктами, овочами, горіхами і рибою, може знизити рівень холестерину.

Back to top button