Медики радять обов’язково додати виноград у свій раціон
Виноград не лише смачний, а ще й дуже корисний, пише 1NEWS з посиланням на Ukr.Media.
Чому варто додати у свій раціон виноград. Виноград не лише смачний, а ще й дуже корисний.
Виноград корисний для мозку, серця, шкіри та підтримання здорової ваги. У ягодах багато антиоксидантів, а також вітамінів і мінералів. Виноград відмінно підходить для перекусів і у якості інгредієнта для салату. Крім цього, у нього є ще дві переваги.
Поліпшення сну
Вживання невеликої кількості винограду перед сном допоможе міцніше спати вночі. Виноград — природне джерело мелатоніну. Мелатонін, який часто називають гормоном сну, є природним гормоном, що виробляється шишкоподібною залозою головного мозку.
Здоров’я кишківника
У пілотному дослідженні 2009 року людям з раком товстої кишки було рекомендовано їсти виноград щодня протягом двох тижнів. За результатами дослідження вчені виявили, що споживання винограду знижує експресію певних генів, відповідальних за зростання пухлин у товстій кишці. Це дослідження не означає, що виноград лікує рак, але його вживання може позитивно впливати на здоров’я пацієнтів.