Цікаве

Медики пояснили, чому небезпечно довго сидіти на унітазі

Медики пояснили, чому небезпечно довго сидіти на унітазі

Манера довго сидіти на унітазі може сприяти розвитку небезпечних порушень, серед яких хронічні запори, простатит, запалення сечостатевої системи. На унітазі краще не затримуватися більше 5 хвилин.

Звичка проводити багато часу в туалеті дуже поширена серед сучасних людей – цьому насамперед сприяють смартфони, з якими туди йдуть. Зайнятий гаджетом людина може непомітно для себе провести на санвузлі 20-30 хвилин.

Медики пояснили, чому небезпечно довго сидіти на унітазі.

Фахівці вказали на явище, добре відоме багатьом: при тривалому сидінні на унітазі німіють ноги. Такий симптом, за їхніми словами, – знак того, що відбувається здавлювання сідничного нерва, порушення кровообігу.

“Якщо сидіти на унітазі щодня більше 15 хвилин, це може привести до неправильної роботи чутливих нервових закінчень в прямій кишці”, – попереджають лікарі.

Вони додали, що недолік припливу свіжої крові до прямої кишки в такій ситуації може провокувати геморой, порушення режиму дефекації і розвиток запорів.

Чоловікам довго сидіти на унітазі небезпечно ще й тому, що ця звичка може стати причиною застою в малому тазу, що загрожує виникненням простатиту і еректильної дисфункції (також простатит підвищує ймовірність розвитку раку простати), варикозу вен сім’яного канатика, здатного приводити до безпліддя. Жінкам тривале проведення часу в туалеті загрожує запаленнями сечостатевої системи, циститом.

Фахівці резюмують: не потрібно проводити на унітазі більше 3-5 хвилин. При сидінні на ньому під ногами краще мати підставку – це покращує процес очищення кишечника.

Back to top button