Цікаве

Медики повідомили – які ускладнення виникають після коронавірусу

Пацієнти, які вилікувались від недуги, можуть страждати від погіршення функції легень і задухи при швидкій ходьбі, передає 1NEWS з посиланням на Апостроф.

Фахівці з управління лікарняних установ Гонконгу зробили висновки про погіршення здоров’я після захворювання коронавірусів грунтуючись на результатах 12 видужали пацієнтів. Як повідомив глава центру інфекційних захворювань лікарні Принцеси Маргарет Оуен Цзен, двоє або троє з них вже не здатні робити те, що могли робити раніше.

“Вони задихаються при швидкій ходьбі. У деяких пацієнтів може спостерігатися зниження функції легень на 20-30% (після одужання)”, – йдеться в повідомленні.

За словами Цзен, ці пацієнти пройдуть подальше обстеження, щоб визначити, наскільки у них ослаблена легенева функція, також їм буде призначена фізіотерапія для зміцнення легенів.

Аналіз результатів комп’ютерної томографії легенів дев’яти пацієнтів, які проходили лікування в лікарні Принцеси Маргарет, виявив ознаки, схожі з симптомом «матового скла», що свідчить про пошкодження внутрішніх органів.

При цьому Оуен Цзен додав, що ще належить з’ясувати, який довгостроковий ефект в плані впливу на легені може надати захворювання

 

 

Back to top button