Цікаве

Медики порадили пити воду з лимоном

Вода з лимонним соком набагато корисніша будь-яких інших напоїв, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Головний плюс такого простого напою – вміст вітаміну С, який впливає на наш організм відразу по декільком напрямкам.

В першу чергу вітамін С допомагає організму більш продуктивно виробляти колаген, який життєво важливий для загоєння будь-яких ушкоджень шкіри і сполучних тканин. Покращує здатність організму більш повно засвоювати корисні мінерали, особливо залізо. Причому, не тільки з вітамінів, але й з їжі. Ну і, звичайно, – вітамін С покращує імунітет, допомагаючи нам боротися з вірусами.

Один лимон містить третину рекомендованої добової дози вітаміну С. При цьому, інші цитрусові часто містять набагато більше корисного вітаміну. Але дієтологи рекомендують вживати з водою саме лимон.

Справа в тому, що вода з лимонним соком розганяє обмін речовин, стимулює активну роботу травного тракту, що покращує засвоюваність їжі. На день достатньо вживати з водою сік 2-3 лимонів, що відповідає 4-6 столовим ложкам чистого соку. Цей обсяг можна рівномірно розділити на дві склянки води. Приймати воду з лимонним соком в більшій кількості лікарі не радять, тому що цей напій не найкращим чином впливає на здоров’я зубів.

Воду з лимоном краще вживати під час їжі, пити через трубочку, щоб обмежити контакт із зубами, зробити прийом щоденним, і при цьому уникати вживання солодких напоїв.

 

 

 

 

Back to top button