Цікаве

Медики попередили про небезпеку післяобіднього сну

Лікарі попереджають любителів післяобіднього відпочинку в горизонтальному стані, що це може бути небезпечно для організму і здоров’я в цілому, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Але багато людей вважають, що наповнення енергією організму завдяки денному сну приносить безсумнівну користь. Для того, щоб зробити висновки про користь чи шкоду денного сну, вчені провели безліч тестів, в яких брали участь люди різних професій з різних міст.

Вчені-медики довели, що необхідності в денному сні, практично, немає. За їх словами, якщо людині необхідно подрімати вдень, то цей стан не повинен тривати більше двадцяти хвилин (виняток-діти, яким денний відпочинок просто необхідний).

Ті, чий денний відпочинок тривав більше години, погодилися з висновками фахівців, які раніше відзначали, що після такого сну людина відчуває себе розбитою як фізично, так і емоційно.

Як розповіли фахівці в області медицини, приймати горизонтальне положення поки їжа не переварилася шкідливо, перш за все, для стравоходу і кишечника. Замість того, щоб спускатися вниз до дванадцятипалої кишки, їжа застигає в шлунку, її просування знижується, що може призвести, в кращому випадку, до печії. У гірших випадках, частий сон після ситного обіду призведе до грижі стравоходу або до проблем, пов’язаних із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Тому лікарі рекомендують післяобідні прогулянки на свіжому повітрі протягом півгодини.

Кілька досліджень зарубіжних вчених також підтверджують, що спати вдень небезпечно. Так, наприклад, група вчених з США довела, що денний сон може привести до інсультів, вчені з Великобританії констатували той факт, що сон в денні години скорочує життя.

Фахівці зробили висновок: денний відпочинок не приносить користі.

 

 

 

 

Back to top button