Цікаве

Медики перерахували симптоми в роті, що вказують на низький рівень вітаміну B12

Медики перерахували симптоми в роті, що вказують на низький рівень вітаміну B12

Медики розповіли про чотири симптоми, що вказують на низький рівень вітаміну B12. Експерти рекомендують звернути увагу на стан порожнини рота.

Вітамін B12, який носить назву кобаламін, бере участь у формуванні ланцюгів ДНК. При низьких показниках речовини відбувається зменшення його виробництва, що грає важливу роль в синтезі еритроцитів. За рахунок цього нестача вітаміну провокує зниження гемоглобіну і ослаблення імунітету. До того ж вітамін B12 здатний знищувати ракові клітини.

Низький рівень корисного мікроелемента може супроводжуватися деякими проблемами, які виникають в ротовій порожнині. Наприклад, можуть з’являтися виразки на слизовій порожнини рота, поколювання на язиці, печіння і свербіж.

Також через дефіцит вітаміну виникає глосит, що провокує запалення язика і супроводжується його розпуханням і збільшенням, червоністю, хворобливістю, утрудненням при ковтанні або пережовуванні їжі і при розмові. Можуть спостерігатися зміни в ході і рухах, погіршується зір, з’являється дратівливість, людина починає відчувати депресивний стан.

Нестача вітаміну B12 провокує зниження якості когнітивних функцій – пам’яті, розуміння, логічних суджень. При наявності подібних симптомів рекомендується звернутися за консультацією до лікаря.

Back to top button