Цікаве

Медики назвали звички, які негативно впливають на сон

Вживання великої кількості жиру і цукру може привести до скорочення тривалості сну і частих пробуджень, пише 1NEWS з посиланням на Країну Здоров’я.

Так, на сон можуть негативно впливати рясні прийоми їжі вечорами. Щоб шлунок переварив щільну вечерю, повинно пройти не менше 3 годин, тому лягати спати раніше точно не варто. Найкраще їсти ввечері легку їжу. Також слід відмовитися від гострої їжі в другій половині дня, так як вона може призвести до неспокійного сну і частих пробуджень.

Крім того, краще не пити каву після обіду, так як кофеїн може блокувати дію аденозину і ускладнювати засинання. Негативно на сон впливає і шоколад, з’їдений у вечірній час, так як в ньому теж міститься кофеїн.

Нездатність заснути вночі може бути пов’язана з вживанням продуктів, що викликають печію. Для кожного вони індивідуальні, тому варто простежити, що саме призводить до неприємного стану. Також не потрібно використовувати алкоголь як снодійне. Він дійсно допоможе швидше заснути, але сон буде неспокійним і переривчастим.

 

 

 

 

 

 

Back to top button