Цікаве

Медики назвали гігієнічні звички, які можуть провокувати захворювання

Медики назвали гігієнічні звички, які можуть провокувати захворювання

Содержание

Догляд за собою важливий для підтримки психічного та фізичного здоров’я. Медики розповіли, що неохайність дуже шкідлива для здоров’я і може викликати захворювання.

Експерт із харчування, спорту та гігієни Майк Бол поділився чотирма шкідливими гігієнічними звичками, які можуть спричинити хвороби. Переконайтеся, що ви включаєте у свій щоденний ритуал ці дії.

Ви не миєте руки

Це один із найпростіших способів заразитися чимось. Небезпеку становлять не самі мікроби на руках, а те, чого ви торкаєтеся брудними руками. Мікробам легко потрапити до організму через внутрішню частину носа, рот, повіки.

Ви дуже часто вмиваєтеся

Важливо не вмивати обличчя частіше двох-трьох разів на день. Якщо ви вмиватимете обличчя із засобом для очищення, то можете позбавити шкіру речовин, які природним чином вона виділяє. Іноді це може призвести до погіршення стану шкіри та викликати висипання та роздратування.

Ви миєте не всі частини тіла у душі

Під час прийняття душу потрібно мити пахви, область під грудьми, навколо паху, у сідничній складці та інших місцях, де є шкірні складки.

Ви не чистите зуби

Крім зубної щітки, потрібно використовувати зубну нитку. Пов’язано це з тим, що навіть при хорошому чищенні зубів зубною щіткою є можливість, що між зубами залишаться частинки їжі. В результаті це все може призвести до карієсу та інших захворювань ротової порожнини.

У зимовий період існує підвищений ризик захворіти на інфекційні хвороби. Різні віруси активно намагаються бомбардувати наш організм, перевіряючи його здатність до опору. Раніше ми розповідали, як зміцнити імунітет узимку. Ці прості поради допоможуть вам не хворіти в цю пору року.

Back to top button