Цікаве

Має знати кожен: ризики від мін та вибухонебезпечних залишків війни

Рятувальники щодня вилучають та знешкоджують у середньому до 6 тисяч вибухонебезпечних предметів, повідомляють у ДСНС. Незважаючи на ці зусилля, ризик залишається високим, оскільки майже половина території України потребує очищення  від мін за ВЗВ.

 Фахівці Данської ради у справах біженців (DRC) створили безкоштовні курси для всіх, хто хоче навчитися діяти у надзвичайних ситуаціях і дізнатися, як запобігти їх виникненню. На онлайн-курсах цивільні вчаться захищати себе від ризиків вибухонебезпечних предметів. 

Курси допоможуть дізнатися, як визначати території, де існує загроза мін або боєприпасів, і що робити, якщо знайшли такий предмет.

 Матеріали онлайн-курсів містять найнеобхіднішу інформацію та представлені в інтерактивному форматі. Інформація наведена  у курсах  додатково продубльована в аудіоформаті  як українською так і російською мовами

 Онлайн-курс підійде для людей будь-якого віку, незалежно від національності та місця перебування. Він доступний у версіях для різних вікових груп: для дітей 6-11 років, підлітків до 15 років та дорослих. Кожен курс озвучений і розроблений відповідно до потреб різних цільових груп.

Після закінчення курсу людина отримує сертифікат. Дані та особиста інформація, надані учасниками, не розповсюджуються. Для початку навчання перейдіть за посиланням:

Онлайн-курси, згадані вище, доступні завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу.

Back to top button