Цікаве

Малину назвали ягодою довголіття

Вчені назвали малину ягодою довголіття. Вона знижує рівень холестерину, регулює рівень цукру в крові, покращує травні процеси і здоров’я серцево-судинної системи, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Всього одна чашка машини забезпечує потребу 50% добової дози вітаміну С. При цьому ягода володіє і іншими корисними властивостями, які сприяють довголіттю. Малина ефективно знижує рівень холестерину, що вкрай важливо для здоров’я судин і серця.

До того ж вона регулює кількість цукру в крові. Як показали результати дослідження, у людей, що вживають по 125 грамів малини в день, відсутні скачки показників глюкози після їжі.

Крім цього, вчені довели, що чорна малина має протипухлинну дію. Виявилося, що ця ягода пригнічує активність ракових клітин у пацієнтів з колоректальним раком.

Крім цього малина покращує травлення. Благотворний вплив на шлунково-кишкового тракту пояснюється тим, що в цій ягоді міститься велика кількість харчових волокон, які зменшують дискомфорт після їжі і захищають від здуття живота.

Завдяки вмісту вітаміну С у малини присутній і кардіозахисний ефект. Вчені провели дослідження, в ході якого довели, що присутність даної речовини знижує загрозу смерті від серцевих і судинних захворювань.

 

 

 

 

 

Back to top button