Цікаве

Малопомітні симптоми раку яєчників

Малопомітні симптоми раку яєчників

Близько 75% випадків раку яєчників діагностують надто пізно.

Рак вже встигає поширитись в черевну порожнину або за її межі, і хоча лікування значно покращилося, пізніша діагностика дійсно означає що виживання нижче.

Одна з головних причин пізнішої діагностики полягає в тому, що рак яєчників часто не спричиняє значних симптомів, доки не стане достатньо занедбаним. Є кілька малопомітних симптомів, які потенційно можуть бути ранньою ознакою раку яєчників, і вона попереджає жінок, щоб вони були обережні з ними.

«Ключовими симптомами», на які слід звернути увагу, є здуття живота, біль, симптоми сечовипускання та гулька чи набряк.

Далі слід побоюватися нового болю в ділянці тазу, спини або нижньої частини живота, який не проходить швидко. І якщо ви помітили, що у вас частіше сечовипускання або у вас з’явилася потреба вставати вночі, щоб помочитися, це може бути попереджувальною ознакою.

На додаток до цього, ви також можете відчувати втрату апетиту або швидке відчуття ситості після їжі, і якщо ви помітите будь-яку грудку або пухлину в нижній частині живота або тазу.

Інші симптоми, на які слід звернути увагу, включають стійкий розлад шлунка, зміну характеру випорожнень (або закреп, або діарея), незрозумілу втрату ваги, постійну втому або аномальну вагінальну кровотечу.

Back to top button