Цікаве

Майже 20% українських абітурієнтів не знають, коли День Незалежності України

З точки зору суспільствознавчого компоненту діти демонструють більш загрозливі і більш невтішні результати, ніж з математики

Майже 20% українських школярів не склали ЗНО з історії України.

Про це розповів керівник Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко під час пресконференції, – інформує 1NEWS.

“Це діти, які не володіють картографічними вміннями, не орієнтуються в історичній хронології та не здатні розташувати події, між якими відстань 10-20 років”, – сказав Бойко.

За словами експерта, абітурієнти, які здобули повну середню освіту в часи незалежної України, не можуть пригадати “канонічні дати”, які призвели до цієї незалежності.

Наприклад, коли були прийняті Акт Незалежності, Декларація про державний суверенітет, дату референдуму про незалежність тощо.

“Цього року ми поставили дітям питання про псевдореферендум в Криму 2014 року. І 15-17% наших абітурієнтів вважають, що його було проведено у 1991 або 1996”, – говорить Валерій Бойко.

На його думку, з точки зору суспільствознавчого компоненту діти демонструють більш загрозливі і більш невтішні результати, ніж з математики.

Джерело: УП.Життя

Back to top button