Цікаве

Люксові годинники нової Ради: «Слуги народу» у Rolex та Breitling (фото)

Депутати 9 скликання Верховної Ради виявились справжніми поціновувачами дорогих годинників. Принаймні за один день, 10 вересня, кореспондент 1News сфотографував три люксових хронометри Rolex, один з яких носить нардеп від «Слуги народу», відомий арт-куратор Гео Лерос. Також того дня, кореспондент зафіксував ще два елітних годинника у депутатів – Cartier та Breitling.

Депутат від “Слуги народу” Гео Лерос

Новообраний «Слуга народу» Гео Лерос носить годинник Rolex на правій руці у поєднанні зі стильним браслетом.

Зазначимо, що вказаний годинник внесений у його електронну декларацію. В ній він також вказав три квартири у Києві, одна з яких складає майже 337 кв метрів, три автомобілі, твір мистецтва та криптовалюту.

Нагадаємо, Гео Лерос – відомий арт-куратор, засновник громадської організації «Сіті-Арт». З червня 2019 року був радником Президента України Володимира Зеленського.

Лерос був куратором проекту «More than us» від Міністерства інформаційної політики. Для реалізації цього проекту з державного бюджету було виділено 3.6 млн гривень (згодом сума виросла до 4 млн гривень). Результатом стала робота 8 художників, які намалювали великий мурал на станції метро «Осокорки» у Києві. Згодом з’ясувалось, що художники малювали свої роботи безкоштовно, а кошти нібито виділяли на їхній райдер (авіаквитки, проживання тощо). Після корупційного скандалу Гео Лерос обіцяв відзвітувати перед суспільством, але дотепер цього не зробив.

Ще один годинник Rolex кореспондент 1News побачив на руці депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Григорія Суркіса. Його декларації поки немає на сайті НАЗК, тому невідомо, якими ще предметами розкоші він володіє.

Депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Григорій Суркіс

Додамо, що раніше журналісти програми «Схеми» показали, як на святкування 70-го дня народження Григорія Суркіса 4 вересня до готелю «Інтерконтиненталь» з’їхалися представники різних політичних поколінь, включно з представниками нової влади. Серед гостей були нинішній і колишній голова СБУ Іван Баканов та Василь Грицак, перший помічник президента Сергій Шефір, три колишні президенти – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, дружина Дмитра Фірташа та народні депутати.

Ще один Rolex у Верхоній Раді зафіксований у двоюрідного брата екс-глави Адміністрації Президента Віктора Балоги – Василя Петьовки.

позафракційний депутат Василь Петьовка

В його декларації він вказаний, як і два елітних годинники його дружини Марини Іллівни – Frank Muller та Hublot.

А от позафракційний депутат Ігор Молоток, який минулого скликання входив до групи «Воля народу», а раніше був членом Партії регіонів, забув вказати у своїй декларації елітний годинник Breitling. Подібна модель на сайтах з продажу люксових хронометрів коштує від 5000 доларів.

позафракційний депутат Ігор Молоток

Депутат Віталій Борт з «Опозиційної платформи –  За життя» поки не подавав свою декларацію і цікаво, чи внесе він в неї годинник Cartier, який він вдягнув на засідання Верховної Ради 10 вересня.

депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Віталій Борт

Зазначимо, що серед фото-кореспондентів, які багато років працюють у Верховній Раді, після перших засідань нового парламенту почав ходити жарт: «В цій раді Rolex, як IPhone».

Зазначимо, що журналісти видання «Страна» зафіксували ще двох депутатів з дорогими годинниками. Зокрема, нардеп-стоматолог від «Слуги народу» Артем Дубнов носить швейцарський годинник класу люкс Breitling (модель схожа на ту, яку обрав собі Ігор Молоток), а член депутатської групи «За майбутнє» Ігор Палиця носить Rolex Daytona, який коштує щонайменше 26 000 доларів.

Back to top button