Цікаве

Людство попередили про можливий дефіцит кисню

Якщо це трапиться, то всі залежні від нього живі організми на планеті загинуть, передає 1news з посиланням на Ukr.Media.

Дослідники Технологічного інституту Джорджії розповіли, що людство може зіткнутися з дефіцитом кисню. Є ймовірність, що його може стати на планеті в мільйон разів менше.

За словами вчених, Земля може повернутися в стан, в якому вона перебувала до так званої кисневої катастрофи близько 2,4 мільярда років тому. У той час газ практично був відсутній в атмосфері планети, але пізніше почав накопичуватися. Через такі зміни на планеті загинули деякі види і з’явилися нові.

Активність Сонця в атмосфері зараз постійно збільшується, випромінювання розщеплює вуглекислий газ, що призводить до вимирання рослин, які виробляють кисень. У перспективі вміст цієї речовини в повітряній оболонці планети повернеться до показників, які спостерігалися в давнину, відзначають вчені.

Дослідники вважають, що, коли такий момент знову настане на Землі, це обернеться загибеллю для людей і більшості інших живих істот, яким для існування потрібен кисень, а на планеті будуть царювати мікробні організми.

 

 

 

Back to top button