Цікаве

Львівські архітектори створили інформаційний центр Бабиного Яру

Він працюватиме до відкриття Меморіального центру Голокосту в 2023 році

Восени на території Бабиного Яру відкриється інформаційний центр, де надаватиметься інформація про історію масових розстрілів у Бабиному Яру та реалізацію Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». У конкурсі на проектування центру перемогло львівське архітектурне бюро Mistudio.

Простір матиме квадратну форму, з пусткою в центрі конструкції. Архітектори пояснюють, що ця прогалина символізує втрату, розповідає 1News.


«Ми хочемо створити інформаційний центр, який за допомогою активації емоцій, сенсорних, візуальних відчуттів розкриватиме відвідувачам історію кожного, хто був розстріляний у 1941 році в Бабиному Яру», – пояснюють авторки концепції Марія Процик та Ірина Волинець. Нагадаємо, бюро Mistudio належить також проект меморіалу Героїв Небесної сотні.

Місце розташування інформаційного центру запропонує робоча група від КМДА. Він працюватиме до відкриття Меморіального центру Голокосту в Бабиному Яру, яке заплановане на 2023 рік.

У тендері на розробку інфоцентру брали участь сім архітектурних студій з Києва, Дніпра та Львова: Mistudio, ARTTECNOLOGY, decorkuznetsov, 33BY Architecture, BUR, Yakusha Design, KUDIN architects.

Проект, за яким будуватимуть сам Меморіал, оприлюднять 30 липня. До участі в конкурсі відібрали пропозиції 10 архітектурних бюро: BUR architects (Київ), Diller Scofidio + Renfro (Нью-Йорк), Dorte Mandrup (Копенгаген), Eisenman Architects (Нью-Йорк), KAAN Architecten (Роттердам), merz merz (Берлін), querkraft architekten (Відень), Richter Musikowski Architekten (Берлін), Studio Odile Decq (Париж), Wolfgang Tschapeller (Відень).

Нагадаємо, на схилі в парку Слави будують другу чергу Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору за проектом польських архітекторів.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) є некомерційною освітньою організацією, мета якої полягає у збереженні пам’яті про Голокост завдяки запуску меморіального центру в Києві.

Джерело: hmarochos.kiev.ua

Back to top button