Цікаве

Лови момент: теплі осінні деньки — найкращий час для водних прогулянок*

До зими — рукою сягнути. Але як не хочеться міняти дошку для сапа на сноуборд або лижні палиці… Скористайтеся останніми теплими днями і проведіть вихідні на воді в компанії друзів. Пам’ятні селфі на тлі берегів, що вкриті багрянцем та золотом, стануть відмінним завершенням сезону каякінгу.

Золота осінь з середини Дніпра

Листопад ще балує нас погожими днями, радує строкатим кленовим листям, заворожує жовтими алеями і блакитним високим небом. Справжнім святом золотої осені стане водна прогулянка на каяках або сапах Дніпром. Як запевняють завзяті каякери, прохолодна погода — зовсім не привід сидіти вдома і чекати на сонячну весну. Якщо немає крижаного вітру та зливи, вирушайте на станцію прокату та продовжуйте розважатися і відпочивати на воді на SUP-дошках або каяках. До речі, оренда SUP-board доступна й у листопаді, бо пункти прокату «Каяк Каное Центр — Київ» працюють на вимогу. Зібравши команду однодумців, кожен охочий може відпочити на воді.

Ті, хто вже спробував каякінг восени, відмітили, що водні прогулянки в міжсезоння є цікавими, з меншою кількістю людей та практично вільними пляжами та зонами відпочинку. Краєвиди столиці вражають! Береги пофарбовані всією палітрою осені, а звичні літні маршрути здаються казковими та незнайомими.

Одяг для осіннього катання на SUP-дошці чи каяку

Не відмовляйте собі в задоволенні від водної прогулянки лише тому, що прийшло міжсезоння. Правильно підібраний одяг для SUP-серфінгу не заважає комфорту і надійно захищає від холоду. Дотримуйтесь правила досвідчених каякерів: «Завжди одягайтеся, орієнтуючись на температуру води, навіть якщо не плануєте намокнути!»

Щоб насолоджуватися катанням на SUP, надягніть мінімум два шари одягу та спідню термобілизну:

  • Перший шар — кофта та штани з флісу або схожої тканини. Вони відмінно поглинають вологу, краще ніж бавовна. Якщо дуже холодно, вовняний светр — хороший варіант у вигляді додаткового шару.
  • Гідрокостюм дає змогу залишитися сухими від голови до ніг, тому є головним атрибутом для веслування в холодній воді. Також він захистить від холодних бризків.

Але не лише тіло повинно бути захищеним. Неопренові рукавички допоможуть зберегти руки в теплі, поки ви будете гребти. Захист голови від холоду також є обов’язковим. Немає різниці, будете ви в шапці або в толстовці з капюшоном, голова і шия мають бути закритими. І останнє, але не менш важливе: вовняні шкарпетки та неопренові чоботи, які «подбають» про затишок ніг і збережуть їх сухими.

Не гайте часу! Подаруйте собі осінь на воді!

*на правах реклами

Back to top button