Цікаве

Лондон куди піти, Вестмінстер пам’ятки, музей Тюссо, Гемптон-корт – 1News

Одне з найвищих оглядових колес світу та унікальні райони міста

Лондонське око
Фото з відкритих джерел
 

У кожного міста є найпопулярніші туристичні локації. У Берліні – це Бранденбурзькі ворота, у Барселоні – Храм Святого Сімейства. А якщо ми згадуємо Лондон, то важко не згадати про Біг-Бен.

 

Та це лише стереотип. Насправді у Лондоні набагато більше цікавого. Можна прогулятися галереями з рідкісними картинами, пошукати неповторні панорами чи відвідати королівські палаци. Які пам’ятки варто побачити у місті кожному, читайте далі у нашому матеріалі.

 

Букінгемський палац

 

Це офіційна резиденція британських монархів. Вона розташована навпроти вулиці Мелл і Грін-парку. Першочатково палац зводили для герцога Букінгемського у 1703 році. Пізніше його придбав король Георг III. Після цього протягом 75 років британські архітектори Джон Неш і Едвард Блор прибудовували три флігелі довкола головної споруди. У 1841 році саме тут народився король Едуард VII.

 

Всередині 775 кімнат, можна побачити велику картинну галерею нідерландського художника Рембрандта. Єлизавета II зазвичай покидає палац у серпні та вересні, а тому в цей час його можуть відвідувати і туристи. А якщо ви прибули в Лондон в інший час, то обов’язково варто поглянути на зміну караулу об 11:30.

 

1News за темою: Розкіш королів і багатство імператорів: 7 палаців Європи, які варто побачити туристам на власні очі

 

Букінгемський палац
Фото з відкритих джерел
 

Вестмінстерське абатство

 

Повна назва цієї пам’ятки – Собор святого Петра у Вестмінстері. Вона розташована в однойменному історичному районі Лондона. За переказами, храм заснували у 616 році на тому місці, де рибалці явилося видіння святого Петра.

 

У кінці Х ст. тут заснували осередок ченців-бенедиктинців. Кам’яне абатство збудували у 1045-1050 рр. за короля Англії Едуарда Сповідника. Саме тут традиційно коронують та ховають монархів Великої Британії.

 

Вестмінстерське аббатство
Фото з відкритих джерел
 

Музей мадам Тюссо

 

Розташований у лондонському районі Мерілебон. Це музей воскових фігур, який був заснований французькою скульптуркою Марі Тюссо. Крім того, сьогодні він має 15 філій у найрізноманітніших містах світу: Відні, Амстердамі, Копенгагені, Лас-Вегасі тощо.

 

У лондонському музеї можна поглянути на воскові фігури видатних людей. Тут є скульптура королеви Великої Британії Єлизавети II, ідеолога національно-визвольного руху Індії Ганді, відомої акторки Мерилін Монро і не тільки.

 

1News за темою: Шляхами старовинних фортець і сучасних музеїв: Топ 6 місць Варшави, або де провести незабутній вікенд

 

Музей мадам Тюссо
Фото з відкритих джерел
 

Палац Гемптон-Корт

 

Розташований у лондонському передмісті Річмонд-на-Темзі. Це колишня заміська резиденція англійських королів, яку збудував кардинал Вулсі у 1514 році. Під час зведення він надихався плануванням італійських маєтків доби Ренесансу.

 

Пізніше тут жив англійський король Генріх VIII. У його період з’явилися елементи похмурого середньовічного зодчества і велика зала для гри у теніс. Палац також оновлювали у XVII-XVIII століттях. Перепланування резиденції тривало до 1737 р. Останнім королем, який жив у палаці, став Георг II. Сьогодні всередині можна побачити старовинні картини з королівської колекції та антикваріат.

 

Палац Гемптон-Корт
Фото з відкритих джерел
 

Лондонське око

 

Це одне з найбільших оглядових коліс у світі. Його відкрили у 2000 році. З висоти 135 метрів відкривається вид на весь Лондон. Лондонське око зводили за проєктом подружжя Девіда Маркса і Джулі Барфілд.

 

У 1999-2006 роках воно було найвищим у світі. Гості можуть поглянути на місто з однієї із 32 кабінок, які символізують собою кількість передмість Лондона. Кожна капсула вміщає до 25 пасажирів.

 

Лондонське око
Фото з відкритих джерел
 

Національна галерея

 

Розташована на Трафальгар-сквер. Це музей, де зберігається понад 2300 полотен західноєвропейського живопису. Вони охоплюють період з XIII до початку XX століття. Датою заснування закладу вважають 1824 рік. Саме тоді придбали 38 картин у банкіра Ангерстейна.

 

Протягом двох століть колекцію Національної галереї поступово поповнювали. Тепер тут є роботи відомих італійських художників: Мазаччо, Сандро Боттічеллі, Рафаеля Санті та не тільки. У деяких залах можна знайти витвори Леонардо да Вінчі. Не менш важливими виступають експонати французьких художників: Клода Моне, Каміля Піссарро тощо.

 

Лондонська національна галерея

Фото з відкритих джерел
 

Гемпстед-гіт

 

Так зветься лісопаркова зона на півночі Лондона, розташована між селами Хайгейт і Хампстед. Горбиста місцевість тут займає площу в 320 гектарів. Окрім того, це одна з найвищих точок міста.

 

З тамтешніх пагорбів відкривається панорама на Лондон. Саме тому місцева влада заборонила будівництво будь-який споруд, які можуть зіпсувати цю красу. Ще одна відома пам’ятка тут – архітектурно-художній музей Кенвуд-хаус.

 

Гемпстед-гіт
Фото з відкритих джерел
 

Камден-Таун

 

Таку назву має район на північному заході Лондона. Найбільше він відомий ринком поруч із Ріджентс-каналом. Тут можна придбати різноманітні сувеніри, сучасний одяг світових брендів тощо.

 

У цьому районі є багато кафе із живою музикою. Зазвичай сюди приходять підлітки та представники неформальних культур. Тому Камден-Таун – чудове місце, щоб пізнати Лондон з усіх боків.

 

Камден-Таун
Фото з відкритих джерел
 

Нагадуємо, що раніше виходив матеріал про найцікавіші місця з кінофільмів, які можна відвідати мандрівникам: віадук Гленфіннан із “Гаррі Поттера”, містечко у Новій Зеландії з “Хоббіта” і багато інших локацій.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело

Back to top button