Цікаве

Лікарка назвала продукти для боротьби з алергією

Імунолог розповіла, про роль омега-3 для боротьби з алергією.

Багатьом відомо про корисні властивості омега – 3 жирних кислот. Однак, нещодавно їх ефект був підтверджений і в частині протистояння розвитку алергії.

“Протягом останніх трьох років на конгресах EAACI (Європейської академії алергії та клінічної імунології – прим.ред.) говорили про важливість поліненасичених жирних кислот в роботі тієї частини імунної системи, яка протистоїть алергії”, — розповідає лікарка.

Так, рясний вміст омега – 3 спостерігається в рибі, рослинних оліях (лляна, рапсова), авокадо і горіхи. Однак нерідкі випадки, коли на такі продукти у людини вже є алергічна реакція, при такому варіанті є сенс вживати омега-3 у вигляді БАДів.

Для того, щоб застосовувати спеціальні препарати без шкоди для здоров’я, лікар рекомендує обов’язкову консультацію з дієтологом і нутриціологом. Вона необхідна з двох причин: виявити дефіцит омега-3, при якому додатковий прийом стає більш ефективним, і уникнути вживання неякісного БАДа.

“Говорячи про те, що БАД з омега-3 безпечні, експерти мали на увазі наступне: додатковий прийом омега-3 у вигляді добавок за наявними на сьогоднішній день даними не шкодить здоров’ю. Чи означає це, що всі БАДи з омега-3 безпечні самі по собі? Ні. Недбайливі виробники можуть зробити неякісний товар”, – попередила алерголог.

Джерело medicalanswers.com.ua

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − three =

Back to top button