Цікаве

Лікарі розкрили правду про детокс-дієти: чи справді нам потрібне очищення від шлаків

Лікарі розкрили правду про детокс-дієти: чи справді нам потрібне очищення від шлаків

Багато «експертів» здорового способу життя розповідають про необхідність детокс-дієт, які нібито очищують організм від шкідливих шлаків. Лікарі розповіли, чи справді користі такі дієти.

При очищені організму рекомендується  промивати товсту кишку або ставити клізми, пити чаї та добавки. Однак медики говорять, що насправді немає наукових доказів, що організм потребує очищення.

Лікарі не рекомендують вдаватися до детокс-дієт здоровим людям, а тим більше пацієнтам з хронічними захворюваннями. Такі дієти заважають лікуванню, призводять до зневоднення, нестачі вітамінів та мінералів або втрати м’язової маси.

Очищення кишківника у вигляді клізм або промивань може спричинити спазми, здуття живота, нудоту та блювання. Через таке чищення кишківника з’являються побічні ефекти у людей із хворобами шлунка та кишківника, операціями на товстій кишці, гемороєм, хворобами нирок та серця.

Щоб покращити травлення і залишитися здоровими, лікарі рекомендують: пити більше рідини, їсти клітковину, скоротити вживання жиру.

Вівсянка має репутацію корисної та дуже поживної каші. Втім, нутриціолог стверджує, що ця популярна каша не така корисна як ми думаємо. 

Back to top button