Цікаве

Лікарі порадили – як позбутися болю в спині

Біль у спині — поширений симптом. Однак слід додати, що часто люди самі винні у своїх стражданнях, пише 1NEWS з посиланням на greenpost.ua.

Як ефективно перемогти біль, розповіли спеціалісти Німецького товариства ортопедії й травматологічної хірургії (DGOU).

Добова доза активності. Те як ви рухаєтеся, має другорядне значення. Для спини корисні будь-які види активності, від ходьби до лазіння по горах. Але це повинно бути не менше 30 хвилин в день. Порада експертів для тих, кого навіть пів години може відлякати — таким людям треба розділити заняття на три частини й свідомо рухатися три рази в день протягом приблизно десяти хвилин.

Різноманітність в роботі. Люди, які працюють за столом, часто недостатньо рухаються. Дві прості поради — знову і знову міняйте положення сидячи й регулярно вставайте, щоб розтягнутися.

Слідкуйте за вагою. Недостатня кількість фізичних вправ й велика кількість перекусів на день, можуть привести до небажаних кілограмів. Це може викликати навантаження на спину, тому що м’язи піддаються більшій напрузі через збільшення ваги тіла.

Встановлюйте ранковий розпорядок. Якщо ви робите щось для свого здоров’я, то краще це робити зранку, або до обіду, оскільки це дає мотивацію на весь день й ваша спина “скаже” вам спасибі. Однак не перестарайтеся — десяти хвилин гімнастики чи вправ на розтяжку буде досить.

Контролюйте стрес. Слабкість м’язів — далеко не єдиний спусковий гачок для болю у спині. За словами експертів, психіка також може викликати цю проблему. Слід уникати постійного стресу і регулярно відволікатися від негативу. Якщо йога або фітнес не для вас, можна, наприклад, просто прогулятися в лісі чи парку.

 

 

 

 

Back to top button