Цікаве

Лікарі назвали продукти, заборонені на вечерю

Нове дослідження, опубліковане в журналі молекулярної та клітинної кардіології Університету Алабами в Бірмінгемі, показує, що збільшення споживання амінокислот з розгалуженим ланцюгом в кінці дня може негативно вплинути на здоров’я серцево-судинної системи, повідомляє 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Результати досліджень на тваринах показують, що споживання BCAA в кінці активного періоду – під час обіду – викликало різке зростання серця, що призвело до збільшення розміру кардіоміоцитів на 75% за чотири години. Високе споживання BCAA також погіршувало прогресування серцевих захворювань.

Мартін Янг, доктор філософії, професор відділу серцево-судинних захворювань UAB, присвятив більшу частину своєї кар’єри вивченню впливу циркадних ритмів на здоров’я серця і був здивований результатами.

«Це дослідження підкреслює зв’язок між здоров’ям серця та поведінкою, і в цьому випадку поведінка полягає в тому, в який час дня ми повинні їсти певні поживні речовини».

За словами Янга, результати цього дослідження можуть бути позитивними для здорових людей. Для людей з хронічними захворюваннями, такими як ожиріння, діабет і хвороби серця, це може служити попередженням.

“Дослідження вразило нас», – сказав Янг. «Ми виявили, що клітини серця зросли на 75% протягом чотирьох годин після прийому їжі з BCAA, але потім вони знову повернулися до нормального розміру протягом решти дня».

Янг додав, що збільшення серцевих клітин посилило хворобу серця.

«У наших моделях їжа з високим вмістом BCAA під час обіду погіршила ремоделювання серця, що призвело до різкого зниження скорочувальної функції серця і, в кінцевому підсумку, до розвитку серцевої недостатності», – сказав Янг. “Однак їжа з високим вмістом BCAA, еквівалентна часу сніданку, не мала шкідливого впливу”.

Так чи слід людям починати вживати більшу частину своїх BCAA з ранку? Янг каже, що це дослідження узгоджується з цією ідеєю.

Вже з’являються популяційні дослідження, які припускають, що ми повинні їсти більше білка за сніданком і менше за вечерею. Аміноксилоти BCAA міститися в м’ясі, птиці, рибі, молочних продуктах, яйцях.

 

 

 

Back to top button