Цікаве

Лікарі назвали напій, який продовжує життя

Вітаміни, мінерали та мікроелементи, які входять до складу морквяного соку, позитивно впливають на людський організм і сприяють довголіттю. Про те, як морквяний сік подовжує життя, розповіли лікарі, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Морквяний сік дуже багатий різними біологічно активними речовинами – це і вітаміни (зокрема, А, С і К), і поживні нутрієнти, і різноманітні мінерали з мікроелементами. Каротиноїдні пігменти, які містяться в соку моркви, демонструють високу антиоксидантну активність, тому морквяний сік є дієвим засобом для боротьби з вільними радикалами.

Вітаміни зі складу морквяного соку здатні запобігати знищенню імунних клітин людського організму. Плюс, в складі соку можна виявити лютеїн і бета-каротин – вживання цих речовин може захистити від раку крові і інших видів онкології. Це довели вчені, які проводили досліди з обробкою лейкозних клітин за допомогою екстракту моркви.

З огляду на всі корисні ефекти морквяного соку, немає нічого дивного в тому, що систематичне вживання цього продукту може помітно збільшувати тривалість життя. До такого висновку прийшли зарубіжні дослідники, які проаналізували результати декількох наукових робіт по темі.

 

 

 

Back to top button