Цікаве

Лікар розповів, які продукти допоможуть зміцнити імунітет

Содержание

Лікар назвав звичні  продукти, які зміцнюють імунітет краще ніж аптечні вітаміни.

Суперпродукти, корисні всім

Для зміцнення імунної системи лікарі зазвичай рекомендують робити зарядку, вести здоровий спосіб життя та добре харчуватися. І якщо з першими двома порадами все більш менш зрозуміло, то з харчуванням все не так очевидно.

Різні люди по-різному харчуються, мають свої пристрасті та можливості для покупки продуктів. У зв’язку з цим, поки одні купують ягоди годжі для покращення загального стану організму, інші їдять пісні салати з моркви та буряків. Звичайно, по-своєму мають рацію обидві сторони. Але все-таки краще знати міру та чіткий набір найкорисніших для здоров’я продуктів, щоб купувати їх та готувати корисну їжу.

Дієтолог рекомендує

Дієтолог радить обов’язково включати до свого раціону п’ять груп найкорисніших для імунітету продуктів.

  • Цитрусові . Апельсини, грейпфрути, мандарини – смачні натуральні продукти, багаті на вітамін С. Ці фрукти необхідно їсти всім, хто не бажає часто ходити на лікарняні.
  • Брокколі. Її не випадково назвали суперпродуктом: у зелених суцвіттях дуже багато вітамінів С, А та Е. Завдяки їм не тільки імунітет буде в порядку, але й на краще зміниться стан шкіри та волосся, нормалізується робота травної системи.
  • Часник . У ньому міститься багато сполук сірки, наприклад, аліцину. У людей, які регулярно з’їдають парочку часточок часнику, суттєво знижуються ризики захворіти на застуду або грип. А у тих, хто вже на лікарняному, часник прискорює одужання.
  • Курячий бульйон . Цей бульйон по-справжньому лікує багатьох хвороб. Причому, не лише від застуди чи харчового отруєння, а й болю у суглобах. Цей ефект досягається завдяки наявності корисних речовин у м’ясі курки, які зменшують запалення.
  • Імбир . Імбирний чай часто лікарі рекомендують пити при перших ознаках застуди, а також для профілактики грипу. Протизапальні властивості імбиру надає гінгерол, що міститься в ньому вдосталь. До речі, напій з імбиром рекомендують пити вагітним жінкам, які страждають на токсикоз.
Back to top button