Цікаве

Лікар попередив про небезпеку спиртових компресів для лікування болю у вухах

Лікар попередив про небезпеку спиртових компресів для лікування болю у вухах

Застосування спиртових компресів для боротьби з болем у вухах може лише погіршити ситуацію. Про це повідомив лікар-оториноларинголог.

«Спиртові компреси, закопування борного спирту не можна використовувати. Біль може бути пов’язаний із запаленням. Розширення судин під дією етанолу призведе до його посилення, а борний спирт, крім того, спричиняє хімічний опік шкіри слухового проходу та барабанної перетинки», – сказав лікар.

Фахівець зазначив, що біль, відчуття закладеності та тиску у вусі та погіршення слуху є вагомими приводами звернутися до лікаря.

«Навіть на тлі звичайної застуди з вухами жартувати не слід. Поруч – слуховий нерв, головний мозок, сонна артерія та інші життєво важливі структури», – наголосив медик.

Він також нагадав про небезпеку прослуховування гучної музики. Експерт рекомендував обмежувати тривалість її прослуховування на високій гучності, навіть якщо вухо вже звикло і дискомфорт не відчувається. Крім того, не слід користуватися чужими навушниками, особливо внутрішньоканальними через ризик передачі шкірних інфекційних хвороб та уникати попадання у вуха води, особливо з відкритих водойм, попередив лікар.

Back to top button