Лікар назвав напій, який значно підвищує ризик розвитку раку кишечника.
Содержание
Солодкі напої провокують розвиток небезпечних хвороб.
Смачно, але корисно
Солодке газоване обладнання, фруктові соки промислового виробництва та інші напої, в яких багато цукру – рекордсмени за популярністю у покупців у всьому світі. Їх люблять діти та дорослі. Однак ці напої дуже шкідливі здоров’ю.
— Любов до напоїв, що містить велику кількість цукру, здатна завдати багато шкоди здоров’ю. У тому числі – збільшити вдвічі ризик розвитку раку кишечника, — зазначив експерт.
До речі, як раніше встановили вчені зі США, серед типів онкологічних захворювань, що найчастіше зустрічаються, саме рак кишечника знаходиться на другому місці у жінок і на третьому місці — у чоловіків.
Мінімізуємо ризики
За словами медика, шанс врятуватися таки є. Але тільки в тому випадку, якщо змінити свої уподобання і назавжди відмовитися від солодкого газування та магазинних соків.
— Чим раніше ви перестанете їх вживати, тим більше ймовірність ніколи не дізнатися на власному прикладі, що таке рак кишечника і які страждання він завдає людині, — зазначає лікар.
Нежданов також пропонує замінити газування на смачніші та безпечніші напої: какао, воду з лимоном, мінералку та несолодкий чай.