Цікаве

Лецитин: надійний помічник для здоров’я та краси

Лецитин – це поживна речовина, яка складається з жирних кислот та природним чином міститься в багатьох тканинах нашого організму, а також деяких продуктах харчування.

Він працює як емульгатор – дозволяє утворювати стабільну емульсію, не дає жирам та маслам змішуватися з іншими речовинами. Після років праці вчені з’ясували, що лецитин може принести значну користь здоров’ю.

Численні дослідження підтвердили, що лецитин дуже корисний для серцево-судинної системи. Він ефективно знижує рівень «поганого» холестерину (ЛПНЩ), підвищення концентрації якого призводить до засмічення судин жировими бляшками – розвитку атеросклерозу.

Такий стан нерідко викликає ішемію, може стати причиною серцевого нападу та інших небезпечних для життя порушень. Завдяки лецитину судини стають чистішими — збільшується вироблення «хорошого» холестерину, який переносить ЛПНЩ та бляшки, що вже сформувалися, у печінку для обробки та нейтралізації.

Серед інших переваг лецитину:

  • Підтримка здорового грудного вигодовування. Багато мам, які годують малюка грудьми, стикаються з проблемою закупорки проток. Цей стан викликає масу неприємних відчуттів та може спричинити мастит. Лецитин знижує ризик виникнення такого порушення.
  • Поліпшення пам’яті, уваги та швидкості реакцій. Вчені виявили, що лецитин може принести користь у разі зниження здатності мозку до запам’ятовування, а деякі дослідження навіть підтвердили його ефективність при лікуванні деменції. У будь-якому випадку така корисна речовина допомагає зберегти когнітивні здібності.
  • Поліпшення стану шкіри. Лецитин часто додають у засоби для догляду за шкірою — він допомагає уповільнити процеси старіння та позитивно позначається на регенерації шкірних покривів. Внутрішній прийом також приносить користь – сприяє лікуванню акне, пригнічує перебіг екземи та надає шкірі сяйва.
  • Лікування виразкового коліту. Таке хронічне захворювання може принести чимало дискомфорту, а лецитин допомагає придушити його розвиток, зменшуючи рівень запалення кишечнику більш ніж на 50%.

Також є дані, що лецитин може використовуватися для покращення спортивних результатів, підвищення витривалості, усунення наслідків стресу та занепокоєння.

Такий засіб позитивно позначається на працездатності, покращує роботу печінки та оздоровлює організм. Дізнатися більше про унікальні властивості лецитину та його вплив на здоров’я можна за цим посиланням.

Лецитин міститься в насінні різних рослин, яйцях, бобових, печінці, деяких овочах та фруктах. Деяка кількість такої речовини є у складі цілісних злаків, молока та соєвих бобів.

Зазвичай, цього цілком вистачає для підтримки процесів життєдіяльності. Але якщо ви хочете відчути переваги лецитину які призведуть до покращення здоров’я, то тієї кількості, яку можна отримати з продуктів харчування, буде просто недостатньо.

В цьому випадку краще віддати перевагу спеціалізованим БАДам, які мають назву Лецитин. Зазвичай їх виготовляють із насіння соняшнику, яєць або соєвих бобів. Рідше використовуються тваринні жири, риба чи кукурудза.

Лецитин із капсул, порошку чи рідини відмінно засвоюється організмом. Такі засоби абсолютно безпечні та, зазвичай, не викликають жодних небажаних ефектів, якщо не перевищувати дозування 5000 мг/день.

Єдине, людям з алергією на яйця чи сою краще віддати перевагу продукції, яка була виготовлена ​​з іншої сировини, щоб уникнути появи негативних реакцій.

Back to top button