Цікаве

Київський національний університет імені Шевченка хоче терміново позбавити Лукашенка звання почесного доктора

Ректор КНУ Володимир Бугров вважає, що Лукашенко не гідний звання почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка, а його протизаконні дії суперечать цінностям Університету

Олександра Лукашенка хочуть позбавити звання почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка.

Із такою пропозицією вийшов ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, – інформує 1NEWS.

Бугров вважає, що Лукашенко не гідний звання почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка, а його протизаконні дії суперечать цінностям Університету.

“Усі ви, напевно, як і я, глибоко вражені й стурбовані подіями, які відбуваються в Білорусі впродовж останніх місяців. Зокрема, – нещодавнім розбійним нападом на літак, який в Європі вже охрестили «актом піратства з боку білоруської влади» на чолі із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Вважаю, що Олександр Лукашенко не є гідним звання почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка, а його протизаконні дії суперечать цінностям нашого Університету!” – написав Бургов на своїй сторінці у Facebook.

Ректор КНУ також написав, що звертається до Вченої ради КНУ із закликом терміново розглянути питання позбавлення Лукашенка почесного статусу на своєму засіданні.

Джерело: УНН

Back to top button