Події

​Виправдовують злочини окупантів та поширюють дописи російських пропагандистів …

Виправдовують злочини окупантів та поширюють дописи російських пропагандистів – трьом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру

???? За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 6 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

????За даними слідства, у березні 2022 року мешканець м. Маріуполя створив у забороненій в Україні соцмережі сторінку для інформаційної підтримки окупантів.

????Позиціонуючи себе так званим військовим кореспондентом, фейковий журналіст безпідставно звинувачує Збройні Сили України в обстрілах Донеччини.

????У своїх «статтях» та «інтерв’ю» підконтрольним рф ЗМІ «воєнкор» розповідає про «подвиги» незаконних збройних формувань. За вірне служіння окупантам йому присвоєно звання «заслуженого журналіста днр».

????Інша підозрювана – мешканка м. Покровська у квітні та жовтні минулого року репостила у соцмережі інформацію з проросійських Інтернет-ресурсів. Особливу увагу приділяла дописам пропагандистів рф.

????Мешканець м. Миколаївки Краматорського району виправдовував злочини російських окупантів. Він розміщував у ще одній проросійській соцмережі матеріали з прославленням осіб, які вбивали українців. Також поширював висловлювання інших осіб на підтримку держави-агресора.

????Досудові розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

БІЛЬШЕ

Back to top button