Цікаве

Китайці відкрили найбільший у світі планетарій

З висоти пташиного польоту головний будинок музею виглядає як супер-чаша астрономічних інструментів з круглим світловим люком, перевернутим сферичним куполом і купольним театром

Шанхайський астрономічний музей, найбільший у світі планетарій з точки зору розмірів будівель, офіційно відкрився.

Про це інформує 1NEWS.

Займаючи площу близько 58,6 тисяч кв. м, музей розташований у Лінгангу.

У музеї представлено інноваційну архітектуру, виставкові площі з різними темами, імерсивні технології та цінні колекції.

З висоти пташиного польоту головний будинок музею виглядає як супер-чаша астрономічних інструментів з круглим світловим люком, перевернутим сферичним куполом і купольним театром.

Вежа Сіхе і Вежа Ванш, названі на честь символів сонця і місяця в старокитайській міфології відповідно, стоять як супутники головної будівлі.

У денний час відвідувачі можуть спостерігати за сонцем через освітній сонячний телескоп з адаптивною оптикою у вежі Сіхе і бачити зображення сонячних плям і сонячних спалахів у високій роздільній здатності.

Вночі в башті Ванш розташований метровий телескоп з подвійним фокусом, що дозволяє відвідувачам милуватися місяцем, планетами і небесними тілами в глибокому космосі.

У купольному кінотеатрі встановлена ​​сферична проекційна система з розширенням 8K, передова лазерна система і сценічна система, де відвідувачі можуть насолодитися шоу про останні досягнення в астрономії.

Експонати музею включають близько 70 метеоритів з Місяця, Марса і Вести, а також понад 120 колекцій артефактів, таких як роботи Ісаака Ньютона, Галілео Галілея і Йоганна Кеплера.

Серед понад 300 експонатів музею інтерактивні експонати становлять понад 50%.

Джерело: УНН

Back to top button