Світ

В Держдепі сказали, чому Китай допомагає РФ

В Держдепі сказали, чому Китай допомагає РФ

Фото: ТАСС (иллюстрация)

Китай допомагає військовій машині РФ в обмін на секретні технології

Російський та китайський уряди “на найвищому рівні” намагаються приховати співпрацю у військовій сфері.

Китай надає Росії “дуже суттєву” допомогу для зміцнення військової машини Кремля в обмін на російські секретні військові технології підводних човнів і ракет. Про це у вівторок, 10 вересня, заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, повідомляє Politico.

 

Видання вказує, що раніше Вашингтон говорив про постачання Пекіном технологій подвійного призначення, які можуть застосовуватися як у військових, так і в цивільних цілях. Зараз у США  однозначно заявляють про пряму допомагу КНР російським військовим.

“Це не засоби подвійного призначення. Це складові різних елементів російської військової машини”, – сказав Кемпбелл.

За його словами, російський та китайський уряди “на найвищому рівні” намагаються приховати таку співпрацю.

Представник Держдепу зазначив, що в обмін на допомогу Пекіна Москва почала надавати КНР підводні човни, ракети та інші чутливі технології, хоча “раніше Москва обережно ставилася до надання Китаю своїх найновіших військових технологій”.

“Можливості, які надає Росія, – це підтримка в сферах, де раніше вона відверто не бажала співпрацювати безпосередньо з Китаєм. Ми стурбовані певною кількістю військових арен, де, здається, є певна рішучість надати Китаю більшу підтримку. Це пов’язано з операціями на підводних човнах, аеронавігаційною діяльністю, включаючи стелс; це також стосується ракетних можливостей”, – сказав Кемпбелл.

Заступник держсекретаря наголосив, що нові можливості КНР становлять загрозу не тільки для Сполучених Штатів, але й для Індії, Австралії, Японії та Південної Кореї.

Китай і Росія проведуть у поточному місяці спільні військові навчання під назвою North-Joint 2024, які відбудуться у небі та Японському і Охотському морях. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − fifteen =

Back to top button