Цікаве

Китайські вчені виявили під пустелею море

Вчені з Китаю розповіли про небезпеку, яка ховається під пустелею Такла-Макан. Згідно твердженням фахівців, під піском виявлено справжнє море, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Пустеля Такла-Макан вважається однією з найбільших в світі. Тут майже немає рослинності, а віддаленість підземних вод призвела до того, що в даній місцевості відсутні водойми. Науковці, що представляють Китайську академію наук, протягом 10 років проводили дослідження з метою розгадати, куди пропадає вуглекислий газ над пустелею. Як з’ясувалося, в піску Такла-Макан міститься луг, що поглинає вуглекислий газ.

Також вчені досліджували зразки ґрунту з глибин пустелі. З’ясувалося, що під піском є великі поклади води. Згідно твердженням фахівців, її так багато, що під пустелею може бути море. З цієї причини в Такла-Макан практично відсутній вуглекислий газ. При цьому експерти впевнені, що «захована» під пісками Такла-Макан вода містить величезну кількість діоксиду вуглецю, і якщо дана рідина проступить на поверхню, то може статися екологічна катастрофа.

 

 

 

 

Back to top button