Цікаве

Китайська компанія Galactic Energy запустила в космос чотири супутники

Китайська компанія Galactic Energy запустила в космос чотири супутники

Фото: Galactic Energy
Ракета-носій CERES-1S Y2

Сузір’я Тяньці складатиметься з 38 супутників і кількох наземних станцій. Наразі в експлуатації перебувають двадцять п’ять супутників.

Китайська приватна космічна компанія Galactic Energy здійснила другий морський запуск своєї ракети-носія, яка вивела в космос чотири супутники для збору і передачі даних. Про це повідомляє CGTN.

Ракета-носій CERES-1S Y2 стартувала з мобільної стартової платформи у водах біля узбережжя східної китайської провінції Шаньдун о 16:12 за місцевим часом у середу, 29 травня, відправивши на 850-кілометрову низьку навколоземну орбіту супутники сузір’я Tianqi.

Чотири супутники, запущені в рамках цієї місії, можуть надавати глобальні послуги потокової передачі даних у режимі, близькому до реального часу, а також послуги коротких повідомлень.

Сузір’я Tianqi, яке складатиметься з 38 супутників і декількох наземних станцій, надаватиме глобальні послуги передачі даних для різних сценаріїв застосування, сприяючи технологічній модернізації інформаційної індустрії Інтернету речей в Китаї.

В даний час в експлуатації знаходяться 25 супутників, дані яких використовуються в різних сферах, включаючи лісове і сільське господарство, реагування на надзвичайні ситуації, туризм, охорону водних ресурсів, розвідку нафти, моніторинг океану, розумні міста і багато інших сценаріїв в цифровій економіці.

 Galactic Energy 

Раніше повідомлялося, що Китай здійснив перший запуск ракети-носія Long March-6C (Великий похід-6C) – нову модель в цій родині ракет.

Астрономи відкрили нову планету

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button