Цікаве

Китай збирається побудувати свій аналог МКС

У травні минулого року Китай розробив графік будівництва своєї космічної станції “небесний палац”, що включає запуск 11 місій до 2023 року, повідомляє 1NEWS з посиланням на bizua.org.

У планах Піднебесної – створення орбітальної трьохмодульної лабораторії, здатної стати аналогом знаменитої Міжнародної космічної станції. Китайські фахівці відзвітували про досягнення.

Згідно з даними міжнародного видання Space News, в даний час в Китаї завершується робота над ракетами, призначеними для запуску першого в країні модуля космічної станції, а також вантажного і заправного корабля.

Так, вже цієї весни буде готова до запуску ракета великої вантажопідйомності Long March 5b масою 849 тонн. Вона призначена для виведення на орбіту першого модуля орбітальної станції довжиною 16,6 метра, діаметром 4,2 метра і вагою 22 тонни.

Він буде служити основним житловим приміщенням для трьох космонавтів на період близько шести місяців. Модуль включає в себе стикувальний вузол, також він буде контролювати орбіту і положення станції.

“Незабаром ми завершимо будівництво першої в Китаї довгострокової орбітальної космічної станції, що відповідає передовим світовим стандартам, і проведемо на ній великомасштабні космічні наукові дослідження”, – заявив головний конструктор китайської програми пілотованих космічних польотів Чжоу Цзяньпін.

Після завершення будівництва в 2022 році до китайської космічної станції приєднається телескоп Xuntian, що знаходиться на орбіті. Він зможе зістикуватися зі станцією для обслуговування і ремонту. Саму космічну станцію згодом зможуть розширити з трьох до шести модулів.

 

 

 

 

 

Back to top button