Події

​​⚡ Українська делегація взяла участь у п’ятому раунді Кібердіалогу Україна – СШ…

​​ Українська делегація взяла участь у п’ятому раунді Кібердіалогу Україна – США

Першого червня 2023 року в столиці Естонії – Таллінні – відбувся п’ятий раунд Кібердіалогу Україна – США. Захід уже став хорошою традицією: фахівці наших держав постійно обмінюються досвідом у сфері кіберзахисту, обговорюють напрями співпраці щодо протидії кіберзагрозам та інші важливі для посилення кіберстійкості країн питання. Сьогодні, в умовах розв’язаної росією війни, яку вона веде й у кіберпросторі, такі зустрічі набувають особливої ваги.

Під час діалогу делегація Сполучених Штатів підтвердила свою непохитну підтримку з питань забезпечення кіберзахисту України перед обличчям неспровокованого вторгнення росії. У межах цієї підтримки Сполучені Штати співпрацюють із Конгресом, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів кібердопомоги. Таким чином загальний обсяг допомоги від лютого 2022 року становитиме 82 мільйони доларів, а від 2016 року – понад 120 мільйонів доларів. Завдяки цій допомозі вже вдалося посилити спроможність України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози, а також – покращити захист критично важливих мереж і цифрової інфраструктури.

Обидві сторони висловили свої погляди на роль кібербезпеки в довгостроковому цифровому розвитку України, включно з підтримкою робочої сили, інституцій та критичної інфраструктури країни. Учасники поділилися думками щодо майбутньої співпраці, обміну досвідом між США та Україною з кібернетичних питань.

???????? До складу української делегації на чолі із заступником Міністра закордонних справ Антоном Демьохіним увійшли заступник Міністра цифрової трансформації Георгій Дубинський, заступник Міністра оборони з питань цифрового розвитку Віталій Дейнега, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Демедюк, начальник Головного управління радіоелектронної та кіберборотьби Генерального штабу ЗСУ Іван Павленко, заступники голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Віктор Жора та Олександр Потій, директор Департаменту Служби зовнішньої розвідки України Олег Кірій, заступник начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іван Калабашкін, заступник начальника Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олег Заворотній, начальник управління цифрового розвитку та кібербезпеки Міністерства енергетики Роман Кравідз, керівник служби забезпечення НКЦК апарату РНБО Сергій Прокопенко та Посол України в Естонії Мар’яна Беца.

???????? Посол з особливих доручень з питань кіберпростору та цифрової політики Натаніель Фік з Державного департаменту очолював делегацію США, у складі якої були виконувачка обов’язків національного директора з кібербезпеки Білого дому Кемба Уолден, заступник помічника міністра оборони Майк Еоянг, заступник командувача кіберкомандування США генерал-лейтенант Тімоті Хо, Бригадний генерал Чад Радуеге з Європейського командування США, заступник помічника міністра внутрішньої безпеки Томас Макдермотт і виконавчий директор Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури Брендон Уейлз, а також представники Федерального бюро розслідувань та USAID.

Обидві делегації висловили вдячність уряду Естонії за можливість зустрічі в Таллінні.

Back to top button