Цікаве

Косметологи назвали кращий вітамін для молодості шкіри

Косметологи рекомендують купляти креми та сироватки з вітаміном С, інформує 1NEWS з посиланням на Країну здоров’я.

“Шкіра містить високі концентрації вітаміну С, який стимулює синтез колагену і забезпечує антиоксидантний захист від фотоповрежденія, викликаних ультрафіолетом. Коли ультрафіолетове світло потрапляє на шкіру, він викликає запальну реакцію, яка пошкоджує клітини шкіри і може призвести до того, що шкіра стає сухою, нееластичною, потовщеною, жовтої, лускатої, плямистої і зморшкуватою з шкірястою текстурою. Протизапальну дію вітаміну С допомагає захистити шкіру під час дії ультрафіолету і стимулює вироблення нового колагену”, – розповідає лікар-дієтолог Сара Брюер.

Проте, лікарі вважають, що дієта завжди повинна бути на першому місці. Доклінічні дослідження показують, що напої на основі цитрусових можуть потенційно запобігти передчасному старінню шкіри, викликаному окислювальним стресом.

У дослідженні, опублікованому в журналі “Клінічна, косметична і дослідницька дерматологія”, вітамін С і розчин плацебо наносилися на обличчя людей протягом 60 днів.

Вчені виявили, що місцево застосовуваний вітамін С є “високоефективним як омолоджувальна терапії, що викликає значний синтез колагену в усіх вікових групах з мінімальними побічними ефектами”.

 

 

 

 

 

Back to top button