Цікаве

Корисні правила вибору матраца для двоспального ліжка

Якісний матрац прослужить вам багато років, адже сучасні технології дозволяють виготовити такий виріб, який не продавлюватиметься, у якого не вилізатимуть пружини та не будуть проявлятись інші дефекти. Звісно, все це буде можливо лише тоді, якщо правильно його вибрати. Є певна специфіка саме для двоспальних матраців. Яка саме, розберемося далі.

Загальні параметри вибору

Двоспальний матрац – це річ, яка служитиме багато років, тому, обираючи його, зважайте на наступні ключові параметри:

  • тип конструкції – пружинна або безпружинна;
  • наповнювач – латекс, кокосова койра, піна Memory, сизаль, пінополіуретан тощо;
  • ступінь жорсткості – це насамперед залежить від наповнювача;
  • розміри;
  • чохол;
  • додаткові властивості.

Обрати якісний матрац на ліжко 160х200 можна тут: https://matrasroll.com.ua/matrasy-160h200-sm/. Вашій увазі – великий асортимент та приємні ціни.

Рекомендації спеціалістів

Оскільки на двоспальному матраці буде відпочивати 2 людини, варто враховувати інтереси кожної. Так, при виборі довжини потрібно за орієнтир брати зріст вищого, плюс додавати 10–15 см. Ширина може бути від 160 до 200 см. Крім того, варто враховувати стиль сну: одні обіймаються, тому займають менше місця, інші люблять відпочивати в формі зірки, що потребуватиме чимало простору. Вважається, що оптимальною шириною є та, на якій обидва користувача можуть закинути руки за голову й водночас не заважати іншому. В середньому для цього потрібна ширина 180 см.

Коли підбираєте матрац під наявне ліжко, то потрібно орієнтуватись саме на його розміри, вони повинні точно збігатися.

Кожен виріб має дуже важливу характеристику, на яку не завжди зважають покупці, – навантаження на одне спальне місце. Це потрібно враховувати, адже при постійному занадто великому тиску наповнювачі (як пружинні, так і безпружинні) швидко втратять свої первинні властивості. Тут так само, як і зі зростом, потрібно орієнтуватися на користувача з більшою вагою.

Якщо прагнете комфортного сну й маєте не дуже обмежений бюджет, варто одразу відкинути вироби типу Bonnel. Залежні пружини не надто зручні, а у випадку з двоспальним матрацом можуть стати просто непереборною перешкодою для нормального сну. Рухи кожного з користувачів будуть йти в буквальному сенсі хвилями по поверхні ліжка. Особливо незручності відчуватиме пара з великою різницею у вазі.

Звертайте увагу на матеріал чохла та наявність вентиляційних елементів. Зазвичай у двоспальних моделей немає можливості зняти верхній текстиль для того, щоб його попрати, тому варто потурбуватись про купівлю наматрацника, бажано відразу обрати вологовідштовхувальний, такий на 100% вбереже від утворення плям.

Back to top button