Цікаве

КНР будує перше в світі підводне сховище даних

КНР будує перше в світі підводне сховище даних

Фото: CGTN
Для підводних сховищ даних можна використовувати величезні простори морського дна і заощадити на оренді ділянок землі

Китай зробив перший крок до будівництва першого у світі комерційного центру обробки даних під водою.

Китай почав будівництво першого у світі підводного комерційного сховища зберігання даних. Про це у понеділок, 27 листопада повідомляє CGTN.
 
Відзначається, що перший блок нової конструкції вагою 1300 тонн був занурений у море на глибину 35 метрів поблизу південного острова Хайнань. Вцілому конструкція складатиметься зі 100 таких блоків. Загальная вага обладнання на дні моря складе щонайменше 1300 тонн.

За словами генерального менеджера проекту Пу Дінга, після завершення будівництва центр обробки даних буде на 40-60 відсотків більш енергоефективним, ніж аналогічні центри, розміщені на березі. 

“Головною перевагою цього проєкту є можливість використання морської води для охолодження сховища, що дозволить істотно зменшити витрати на електроенергію, необхідну для кондиціонування повітря в наземних центрах”, – пояснив він. 

Він вказав, що підводне середовище вільне від пилу та кисню, тому електронні пристрої можуть служити там довше та рідше виходити з ладу. Також підводні центри обробки даних використовують величезний простір морського дна, щоб зменшити вартість землі.

 
CGTN

 
За словами Пу, такі сховища можуть використовувати різні джерела відновлюваної енергії, у тому числі прибережну вітрову та фотоелектричну енергію, зібрану на березі, а також енергію океану, таку як океанські хвилі, припливи та перепади температур у морські обчислювальні потужності.
 
Він додав, що сховища можуть стати частиною кластера морської промисловості, забезпечуючи ІТ-підтримку морського сільського господарства та туризму.
 
Віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Мінцифри розробило дорожню карту імплементації регулювання сфери штучного інтелекту (ШІ) в Україні.

Китай проявляє інтерес до Арктики

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button