Світ

Радник Байдена обговорив із главою МЗС Китаю війну в Україні

Радник Байдена обговорив із главою МЗС Китаю війну в Україні

Фото: Слово і Діло

Радник Байдена Джек Салліван

Обидві сторони зобов’язалися підтримувати цей стратегічний канал зв’язку і продовжувати додаткову взаємодію на високому рівні.

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван провів зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї 16-17 вересня на Мальті, під час яких обговорювалася й війна РФ проти України, говориться на сайті Білого дому.

“Сторони обговорили ключові питання двосторонніх відносин між США та Китаєм, питання глобальної та регіональної безпеки, війну Росії проти України, а також питання, пов’язані з перетином протоки, серед інших тем. Сполучені Штати відзначили важливість миру і стабільності через Тайванську протоку”, – сказано в повідомленні.

Обидві сторони зобов’язалися підтримувати цей стратегічний канал зв’язку і продовжувати додаткову взаємодію на високому рівні та консультації у ключових сферах між США та Китаєм. 

Нагадаємо, що Китай закликав до негайного припинення вогню в Україні та проведенню мирних переговорів між сторонами. З такою заявою виступив у п’ятницю, 8 вересня, на засіданні Радбезу в Нью-Йорку заступник постпреда Китаю при ООН Ген Шуан.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button